top of page

ČLENSTVÍ VE SGUNu

Členem SGUNu se může stát učitel němčiny (aprobovaný i budoucí učitel) nebo germanista z ČR i ze zahraničí, i kterýkoli příznivec německého jazyka, a to kdykoliv během roku. Členství vzniká vyplněním přihlášky (je ke stažení na našich stránkách, nebo si o ni napište na adresu kalabkova.sgun@seznam.cz) a následným zaplacením členského poplatku (o jeho výši rozhoduje členské shromáždění SGUN). Poplatek na rok 2023 byl odsouhlasen ve výši 400,- Kč.

Členství trvá pro daný kalendářní rok, poté (obvykle v únoru) dostanete fakturu na další rok (pokud není nová faktura zaplacena, Vaše členství automaticky zaniká).

Způsob platby členského příspěvku pro členy SGUNu: na základě faktury, kterou obdržíte po vyplnění přihlášky, zaplatíte členský poplatek převodem na náš účet.

Výhody členství:

  1. přednostní informování o konání akcí SGUNu (mailem)

  2. sleva z účastnického poplatku na všechny akce SGUNu, včetně DLT a Letní metodicko-jazykové akademie

Svým členstvím však především vyjadřujete, že patříte do skupiny aktivních němčinářů, kteří se snaží o zlepšení postavení učitelů a jazyků vůbec ve společnosti a ve školách. Každá instituce (MŠMT, GI Praha, ÖI Brno, velvyslanectví, mezinárodní IDV atd.) se nás na jednáních ptá, kolik máme členů a jaká skupina učitelů nás tedy podporuje. To také určuje vážnost naší organizace, tedy jak s námi jednají a zda nás berou vůbec vážně na jednáních, kdy učitele zastupujeme.

V neposlední řadě jsou pro nás i ostatní učitele cenné veškeré nápady na zlepšení práce nás všech, různé tipy na práci, metodické informace atd.


PŘIHLÁŠKA_formulář
.docx
Download DOCX • 68KB

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Vzdělávací akce pro učitele NJ

Tradiční letní seminář (viz příloha) se letos mimořádně koná v Drážďanech, avšak jeho účastníci nepřijdou o tradiční místo konání, tj. Meißen, neboť je pro ně alespoň naplánován výlet do tohoto krásné

Informace od IDV

KuS Webinar „Bekannte Persönlichkeiten aus Österreich im DaF-Unterricht", Freitag, 19.04.2024, 14.30 - 16.00 Uhr MESZ (Wiener Zeit) mit Frau Mag.a Dr.in Ruth Bohunovsky. Alle Informationen zum Webinar

bottom of page