top of page

Petice za zachování druhého cizího jazyka na ZŠ

Plánovaná reforma rámcových vzdělávacích programů pro základní školy předpokládá – kromě dalších zásadních změn – převedení druhého („dalšího“) cizího jazyka v základním vzdělávání, tj. na základních školách a nižším stupni víceletých gymnázií, mezi tzv. povinně volitelné předměty. Školy by měly povinnost další cizí jazyk žákům nabídnout, ale pokud by se nepřihlásil dostatečný počet zájemců, předmět by se nevyučoval.


Považujeme tento krok za nekoncepční a proto byla dne 4.4.2022 spuštěna petiční akce https://e-petice.cz/petitions/petice-pro-zachovani-dalsiho-ciziho-jazyka-v-zakladnim-skolstvi-jako-povinneho-predmetu.html na podporu zachování povinného dalšího cizího jazyka v základním školství; petice bude ukončena 20.4.2022, den před uzavřením možnosti připomínkování návrhu Revize.


Rádi bychom vás požádali o podepsání petice a uveřejnění této informace, včetně přiložených argumentů, a jsme k dispozici pro případné upřesnění (viz seznam kontaktů pro média na konci textu).


Současně je možné se vyjádřit konkrétně k revizím zde: https://velke-revize-zv.rvp.cz/…-se

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Vzdělávací akce pro učitele NJ

Tradiční letní seminář (viz příloha) se letos mimořádně koná v Drážďanech, avšak jeho účastníci nepřijdou o tradiční místo konání, tj. Meißen, neboť je pro ně alespoň naplánován výlet do tohoto krásné

Informace od IDV

KuS Webinar „Bekannte Persönlichkeiten aus Österreich im DaF-Unterricht", Freitag, 19.04.2024, 14.30 - 16.00 Uhr MESZ (Wiener Zeit) mit Frau Mag.a Dr.in Ruth Bohunovsky. Alle Informationen zum Webinar

bottom of page